Gegants i Gralles de la Concòrdia

Tot va començar el 1980 quan a l’esplai La Llar del Vent el grup de joves va fer una geganta amb cara de bruixa que es deia “La Vella”. Un any després, el 1981, els joves van pensar que la geganta estava massa sola i van construir el seu company. Van ser batejats al setembre amb els noms de Quimet i Laieta, essent els seus padrins el Sol i La Lluna, de Castellar del Vallès. Van nèixer així els gegants manotes del barri de la Concòrdia.

En Quimet i la Laieta van tenir descendents, 1996 va ser l’any que es va començar la construcció de dos nous gegants a partir de dos caps de gegant que voltaven per l’esplai.els nous Gegants de la Concòrdia també creats pel grup de joves de l’esplai i batejats el mateix any amb els noms de Rosella, en honor a la Font del Bosc de la Concòrdia, i Barracó, en honor als barracons, seu de l’Esplai.

Després d’un peculiar i divertit embaràs de la Rosella, un diumenge de maig del 2010 el Cau va veure la llum enmig d’una gran “Festa del Bosc”.

Els nostres gegants són uns pagesos, una mica rudes, però molt divertits i ballarucs. La lleugera estructura d’alumini i els seus braços flexibles i volants, són les principals característiques d’aquests gegants del tipus “manotes”.

Design a site like this with WordPress.com
Per començar