Gegants del Rodal

El nom de Gegants del Rodal fa referència als camps i boscos que envolten Sabadell, molt apreciats per anar d’excursió, a peu o en bici. Són un conjunt de gegants excursionistes, vestits i abillats amb la roba clàssica dels aficionats a aquesta activitat, i amb els braços bojos, com els dels Gegants del Carnaval de Solsona.

Els dos gegants principals estan fets de cartró pedra i porten el nom de les dues muntanyes veïnes més significatives (La Mola i el Montcau), on molts dels membres de la colla es van iniciar a l’excursionisme; mentre que els gegantons duen el nom de dues plantes aromàtiques típiques dels nostres boscos (l’espígol i la farigola).

El Montcau (3,50 m, 40 Kg) porta motxilla, camisa de franel·la a quadres i gorra de llana. La Mola (3,50 m, 50 kg) porta també motxilla i vestit estampat de flors primaverals amb barret de palla. Pel que fa als gegantons, l’Espígol (1,90 m/ 10 kg) representa un noi que porta també camisa a quadres i gorra de llana, mentre que la Farigola (1,82 m/ 10 kg) és una noia amb vestit de flors i un bolset amb un farcellet de plantes aromàtiques.

Els quatre gegants van acompanyats per dos capgrossos que representen una guineu del bosc i un petit drac. Constructors: l’any 1994 un grup d’amics excursionistes que havien portat gegants al Barri de La Concòrdia de Sabadell dirigits per l’artista Carles de Miguel van fer el Montcau i la Mola i dos capgrossos que aviat van deixar de sortir degut al seu pes.

Molt més endavant (2008) s’incorporarien els gegantons l’Espígol i la Farigola, construïts per la família Aranda-Llorens amb l’ajut de l’artista Àngels Calvo. La col·lecció s’acabà de completar el 2009 amb l’adquisició del Drac Robert i la Guineu Guilla, construïts al taller Hernández d’Olot.

contacta amb la colla
gegants@gegantsdelrodal.org

segueix-nos

Design a site like this with WordPress.com
Per començar