Gegant de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell

Història:

El Llucià va ser estrenat el 29 de novembre de l’any 2014, amb l’objectiu de donar a conèixer l’art del pessebre a Sabadell i arreu del territori, remarcant que el pessebre no només té un sentit religiós sinó que també té una gran part artística que molta gent desconeix. També es va construir el gegant per aconseguir obrir l’entitat a la resta de la ciutat.

Representa un pastor català que va adorar el Nen Jesús, porta barretina, faixa, una samarra de llana amb un sarró, i una bufanda ben llarga. La faldilla està feta amb tela de pana marró i porta una camisa. A la mà esquerra porta un bastó de pagès i a la mà dreta porta un pessebre de suro i molsa amb figures de Carme Carbó. Te una alçada de 2,70 metres i pesa 23 kg,

El seu nom prové de Santa Llúcia, dia considerat tradicionalment com la data d’inici de les festes nadalenques a Catalunya i on originàriament s’obria la Fira de Santa Llúcia, on es poden comprar figures de pessebre, també és el dia que es posa el pessebre a totes les cases catalanes.

La figura va ser creada per Montserrat Massagué, Adrià Garcia i Antonio Garcia, que són artistes i figuraires de l’entitat, i va ser pintat pel grafiter Sabadellenc WEREN’s, pel que fa al cavallet del gegantó va ser obra de Miquel Dalmases i la roba confeccionada per Disfresses Barquet, però la bufanda és obra de Joana Silvestre.

Bateig:

Va ser batejat el 13 de desembre de 2014, on va ser apadrinat per la Tereseta dels Gegants de Covadonga i el Vicentó dels Gegants de Sabadell. A l’acte van assistir també els Gegants dels barris de Gràcia i de la Concòrdia de Sabadell.

Curiositats:

Sempre que surt a passejar, porta tot el sarró ple de caramels per donar a tots els nens i nenes, és l’únic gegantó de la ciutat que regala caramels.

Al llarg de l’any participa en molts actes i s’adapta a totes les festivitats, modificant la vestimenta i els objectes que porta a les mans. Com per exemple el diumenge de festa major de Sabadell, el pessebre és substituït per una copa amb confeti per poder ballar al Ball de la Bola.

contacta amb la colla
gegants@pessebressabadell.cat

segueix-nos

Design a site like this with WordPress.com
Per començar